Archwires

Kwalitatief hoogwaardige archwires voor een consistent en voorspelbaar resultaat

Van Copper Ni-Ti® en TMA tot staal, Ormco heeft de ontwikkelings- en productieprocessen van de archwires verder verbeterd om consistente en perfect voorspelbare resultaten te kunnen garanderen.

Zowel de behandelend arts als de patiënt zal de voordelen ondervinden van Copper Ni-Ti, waarvan de thermische eigenschappen zorgen voor een constante krachtuitoefening gedurende de complete duur van de behandeling. De veereigenschappen (spring back) veroorzaken een snelle verplaatsing van de tanden met geringere krachten dan Ni-Ti archwires. De archwire laat zich ook gemakkelijk inbrengen in het slot.

De TMA (Beta Titanium) archwire van Ormco geldt, qua consistentie en kwaliteit, nog altijd als de kwaliteitsstandaard binnen de sector. Met de helft van de kracht maar tweemaal het werkbereik van staal, kan TMA gebruikt worden in alle fasen van de behandeling. In de werkfase is het vooral gunstig als hoofd-wire.

De stalen archwires van Ormco zijn vervaardigd uit legeringen van de 300-serie, met trekweerstanden van meer dan 300,000 psi. De wires zijn gemaakt volgens de hoogste standaards van precisie, en bieden een optimale kracht, stabiliteit, vormgeheugen, een hoog voorvormend vermogen en een goede glijmechanisme.

Producten in de Ormco Archwires lijn

Ontdek Ormco’s lijn van Archwires

Copper Ni-Ti
Copper Ni-Ti

De Copper Ni-Ti bogen kenmerken zich door een precieze transformatietemperatuur, betere vormvastheid en geringere reductie van de belastingskracht dan elke andere nikkel-titaniumlegering.

Ni-Ti
Ni-Ti

De door Ormco op de markt gebrachte Ni-Ti draadboog onderscheidt zich door het vormgeheugen en goede recuperatie van de veerdraad, wat voor de behandeling onmisbare eigenschappen zijn. Ni-Ti is aangewezen voor nivellering, uitlijning en een eerste controle van de rotaties.

TMA
TMA

Twintig jaar geleden werkte Ormco mee aan de ontwikkeling van de eerste Beta Titanium-boog. In de loop der jaren heeft Ormco het productieproces van de TMA zodanig geperfectioneerd dat deze nu geldt als de standaard voor kwaliteit en consistentie in de sector.

Voor meer informatie over archwires, raadpleeg uw vertegenwoordiger.

De functionele boogvorm

Voor een optimale correctie moet de functionele wire de juiste vorm hebben. Uitgaande van een punt van functionele occlusie, moet de tandboog worden aangepast aan de bewegingspatronen die worden opgelegd door het kaakgewricht. De vorm van de Tru-Arch is daarom breder en platter bij de snijtanden. De Straight-Wire maakt het mogelijk de bucco-linguale verbuigingen van de boog achterwege te laten, omdat de dikte van de bracket speciaal voorzien is voor verschillende soorten tanden. De gepersonaliseerde dikte van de bracket maakt dat de sleuven de TruArch accepteren zonder noodzaak van verbuigingen. Daarom is de TruArch de optimale vorm voor een ideale occlusie met het Straight-Wire systeem.

Copper Ni-Ti-legering

  • De Copper Ni-Ti-archwires zijn gemaakt uit nikkel, titanium, koper en chroom. Deze serie biedt een breed scala aan mogelijkheden voor de keuze van de juiste kracht en maat van de archwire, al naar gelang de specificaties van elk geval en de toegepaste behandeling.
  • De toevoeging van koper aan de gepatenteerde Ni-Ti® arches van Ormco maakt dat deze reageren op warmte en een optimale hoeveelheid kracht kunnen leveren voor een efficiënte verplaatsing van de tanden.

Voordelen van onze archwires

Maak kennis met de voordelen van onze archwires

De veereigenschappen zorgen voor een efficiënte en snelle verplaatsing van de tanden.

Minder hysteresis van de Copper Ni-Ti arches, waardoor het inbrengen in de sleuf gemakkelijker gaat.

Vormvaster dan andere nikkel-titaniumbogen.

Gemakkelijker in te brengen.

Grotere nauwkeurigheid binnen het temperatuurbereik, waardoor een goede thermische activering kan worden gegarandeerd.

Constante kwaliteit in de productie, en daardoor beter voorspelbare resultaten.

Belangrijkste kenmerken van de Archwires van Ormco

Dit zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van ons productaanbod:

Snelle en efficiënte verplaatsing

De veereigenschappen (spring back) zorgen voor een efficiënte en snelle verplaatsing van de tanden.

Meer weerstand

Vormvaster dan andere nikkel-titaniumbogen. De geboden krachten zijn continu, ook bij kleine verbuigingen.

Veelzijdigheid

Breed scala aan transformatie temperaturen. Geschikt voor alle soorten cases.

Compatibel met meerdere systemen

Copper Ni-Ti® arches zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: Damon™, Broad Arch en Tru-Arch®.

Gemakkelijk te bevestigen

Zelfs in de moeilijkste cases.

Voorgemonteerde stops

De Damon™ Copper Ni-Ti® bogen hebben voorgemonteerde stops en zijn daarom gemakkelijker in het gebruik.

Meer weten over Archwires?