Ormco

Samen met visionaire klinieken van over de hele wereld werken we aan onze geavanceerde technologieën met innovatieve oplossingen voor orthodontische behandelingen, met kwalitatief zeer hoogwaardige resultaten voor de patiënt.

Samen met visionaire klinieken werken we aan onze geavanceerde technologieën met innovatieve oplossingen voor orthodontische behandelingen, met kwalitatief zeer hoogwaardige resultaten voor de patiënt. Voortdurende trainingen en de topkwaliteit van onze service vormen de sleutel tot ons succes.

Ormco Corporation werd in 1960 opgericht door Frank Miller, die met zijn voorgevormde banden en zijn gepreassembleerde slotjes veel opschudding op de markt bracht. In de afgelopen 50 jaar heeft het bedrijf zich onderscheiden door de introductie op de markt van succesvolle innovaties, zoals direct cementeren, het gebruik van slotjes met romboïdale basis, Copper Ni-Ti draadbogen, TMA beta-titanium draadbogen, Titanium-Orthos brackets, Damon Clear, enzovoort.

Na de voorgevormde banden en de samengestelde slotjes, is Ormco doorgegroeid naar een volledig assortiment van orthodontische producten, zoals draadbogen, buisjes, adhesieven, instrumenten, tijdelijke verankeringen, aligners en andere producten, met meer dan 20 verschillende bracketsystemen, waaronder Inspire ICE, Mini-Twin, Mini-Diamond, en StraightwireSynthesis. Ormco is bovendien pionier in de 3D-orthodontie met Insignia AdvancedSmileDesign, de software voor orthodontie op maat met gepersonaliseerde brackets.

Het Damon systeem dat werd ontwikkeld door dr. Dwight Damon en Ormco is één van de sterproducten van onze firma. Het Damon systeem bestaat uit passief zelfligerende brackets met technisch hoogwaardige bogen die samen buitengewone voordelen opleveren voor zowel de orthodontist als de patiënt. Een behandeling met het Damon systeem is minimaal invasief. Het systeem is sinds het werd uitgevonden voortdurend doorontwikkeld en er zijn acht verschillende Damon brackets geweest die steeds weer beter waren dan hun voorgangers.

Bij Ormco staan onze relaties centraal. De bedrijfscultuur moedigt alle medewerkers, van ons commercieel netwerk tot de productieleiding, aan om onze klanten nader te leren kennen en te begrijpen wat ieders behoeften en motivaties zijn. Dankzij deze motivatie begrijpen we elke dag iets meer van onze doelgroep en hebben we een nauwkeurige visie op de toepassingen van onze producten en op de mogelijkheden van verdere doorontwikkeling en verbetering.

Vanuit onze filosofie van “Your Practice. Our Priority.”, leeft bij ons altijd de wens om te blijven innoveren en wordt er met grote inzet onophoudelijk gewaakt over de voortdurende perfectionering van onze producten, om te allen tijde een antwoord van de hoogste kwaliteit te kunnen bieden op de behoeften van de praktijken en cliënten van onze tijd.

Ormco biedt tevens een uitgebreid programma van trainingen en seminars, met prestigieuze nationale en internationale sprekers.

 

Meer weten over Ormco?