Damon Systeem

Meer dan alleen rechte tanden

Het Damon systeem betreft een geperfectioneerde Straight-Wire beugel van geavanceerd ontwerp. Het helpt de professional om de biologie in harmonie te brengen, met behulp van zachtere mechanische trekkrachten die op eenvoudige wijze buitengewone resultaten opleveren.

Met het Damon systeem vervalt de noodzaak van traditionele mechanische hulpmiddelen die vaker dwingen tot extracties. Het Damon systeem vereist minder hechtkracht en heeft een minimale wrijvingsweerstand. Behandelingen kunnen daarom veel efficiënter zijn. Voor de patiënt betekent dit niet alleen snellere en comfortabelere behandelingen, maar ook minder afspraken. Voor traditionele beugels is de orthodontist vaak gedwongen om te dicht opeenstaande tanden te trekken om ruimte te creëren. Het Damon systeem maakt gebruik van biologische krachten en het aanpassingsvermogen van het lichaam, om op natuurlijke wijze ruimte te laten ontstaan. Meestal kunnen artsen die met het Damon systeem werken extracties achterwege laten. Met de traditionele behandeling vereist het maken van ruimte en de ontwikkeling van de tandboog soms een ongemakkelijke buitenbeugel of pijnlijke palatale expanders. Een aantal recente tomografische onderzoeken hebben echter aangetoond dat de toepassing van de lichte maar constante krachten van het Damon systeem een natuurlijk aanpassingsproces teweegbrengen, dat de tandboog verbreedt. Hierdoor ontstaat meer ruimte met een mooie, volle glimlach.

Onze productlijnen van esthetische brackets

Maak kennis met de productlijn van het damon systeem van Ormco

De voordelen van het Damon Systeem

Ontdek de voordelen van het Damon Systeem

Wat maakt het Damon systeem zo anders?

Het Damon systeem heeft zich bewezen als een fantastische combinatie van passief zelfligerende brackets en bogen, met de juiste spanning en met een minimaal invasief behandelingsprotocol, dat resulteert in een beugel met lage wrijvingsweerstand. De belangrijkste technische kenmerken zijn:

Meer weten over het Damon Systeem?